Maksaminen

Jos olet Tullin käteisasiakas, voit maksaa heti, kun olet saanut tehtyä tullauksen loppuun. Avaa ”Käsittelyssä olevat” -välilehdeltä ilmoitus, jonka haluat maksaa. Sivulla ”Yhteenveto ja lähettäminen” aktivoituu ”Maksa nyt” -painike. Paina ”Maksa nyt” -painiketta päästäksesi valitsemaan maksutavan. Valitse maksutapa ja maksa maksu.

Maksamisen jälkeen palaat automaattisesti sivulle ”Yhteenveto ja lähettäminen”, jossa maksutiedoissa maksun tilaksi muuttuu ”Odottaa maksua”. Paina sivun alalaidassa olevaa painiketta ”Sulje”. Kun menet uudelleen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivulle, maksun tilaksi on muuttunut ”Maksettu”. 

Jos et maksa tullausta heti, voit jälkikäteen palata ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivulle ja maksaa maksun.

Lasku on sivunavigaation ”Asiakirjat”-kohdassa taulukossa ”Päätökset ja muut asiakirjat sekä liitteet”. Taulukon ensimmäisessä sarakkeessa on asiakirjan nimi. Palvelu antaa laskun nimeksi laskun numeron. Avaa pdf-muotoinen lasku, tallenna se itsellesi ja maksa lasku. Maksamisen jälkeen maksun tilaksi muuttuu ”Maksettu”. 

Postilähetys pitää tullata ja siitä pitää maksaa verot 20 päivän kuluessa saapumispäivästä. Rahtilähetys puolestaan pitää tullata ja siitä pitää maksaa verot rahdinkuljettajan ilmoittamassa määräajassa. Lähetä rahdinkuljettajalle luovutuspäätös rahdinkuljettajalta saamiesi ohjeiden mukaan. Myös luovutuspäätös on sivunavigaation ”Asiakirjat”-kohdan taulukossa ”Päätökset ja muut asiakirjat sekä liitteet”.

Tulliselvityspalvelusta saatava tullauspäätös ei ole lasku, vaikka siinä on maksuerittelytiedot. Jos yritykselläsi on maksunlykkäyslupa, saat koontilaskun eli jaksoerittelyn jälkikäteen. Maksa paperinen lasku tai verkkolasku eräpäivään mennessä. Yksittäisen tullauksen voi maksaa halutessaan erikseen.