Luonnokset

Katso yleiset ohjeet ilmoituslistoista palvelun etusivun ohjeista. Katso kohdasta ”Yhteenveto ja ja lähettäminen” miten voit tehdä luonnoksen aiemmasta ilmoituksestasi.

Luonnoksen tekeminen ja tallentaminen 

”Luonnokset”-välilehdellä näet ne ilmoitukset, joiden täyttämisen olet aloittanut, mutta joita et ole vielä lähettänyt Tullille. Kun muokkaat ilmoitusta tai luot uuden ilmoituksen, palvelu tallentaa syötetyt tiedot automaattisesti luonnokseksi. 

Tieto luodusta luonnoksesta tulee näkyviin sivun yläosaan ilmoituksen tietojen yläpuolelle. Kuva tietopaneelista, joka kertoo mikä ilmoitus on kyseessä, milloin luonnos on luotu ja ilmoittajan y-tunnuksen sekä mahdollisen MRN viitenumeron

Voit tallentaa ilmoituksesta luonnoksen ”Sulje”-painikkeesta. Luonnos tallentuu myös, jos poistut ilmoitukselta etusivulle painamalla Tullin logoa.

Kuva ikkunasta, joka tulee näkyviin, kun suljet ilmoituksen. Valitse, haluatko tallentaa keskeneräisen ilmoituksen luonnokseksi valitsemalla ”OK” tai ”Peruuta”.

Jatka luonnoksen käsittelyä
Hae haluamasi luonnos suodatuksen avulla. Valitse haluamasi ilmoitusrivi listalta ja täytä puuttuvat tiedot ilmoitukseen.

Kuva luonnokset-välilehdestä. Ilmoituksia voi suodattaa tiedoilla Toimijan viite, Ilmoitus, Lisäilmoitustyyppi, Menettely, Ilmoittajav Varasto ja Viimeisin muutos.

Jos haluat poistaa luonnoksen, avaa se ”Luonnokset”-listalta ja paina ”Poista luonnos”.