Ilmoituksen lähettäminen

Kun olet täyttänyt ilmoitukseen kaikki pakolliset tiedot, siirryt ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivulle. Et pysty lähettämään ilmoitusta, jos siitä puuttuu pakollisia tietoja. Tällöin ”Lähetä”-painike on harmaana. Jos avaat sivun ”Toimijat”, ”Tulliselvitettävä erä” tai ”Tavaraerät” ja tietoja pitää täydentää, päänavigaatiossa sivun nimen edessä oleva pystypalkki muuttuu punaiseksi. Täydennettävien tietojen kentät näkyvät punaisella korostettuna ja kentän alapuolelle tulee punaisella teksti, joka kertoo, mitä ilmoituksesta puuttuu. Kun olet täyttänyt kaikki pakolliset tiedot, voit tarkistaa yhteenvedosta ilmoituksen tiedot ja lähettää ilmoituksen painamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa painiketta ”Lähetä”.

Ilmoituksen käsittely 

Lähetettyäsi ilmoituksen näet sivun, jossa on Tullin ilmoitukselle antama tapahtuman tunniste. Jos ilmoitus hyväksytään, näet hetken kuluttua myös Tullin antaman MRN-viitenumeron. 

Kuva kun ilmoitus on lähetetty. Kuvassa Tullin luoma tapahtuman tunniste, MRN ja ilmoituksen tila.

Jos olet antanut ilmoituksessasi sellaisia tietoja, jotka Tullin järjestelmän mukaan ovat virheellisiä, ilmoituksesi hylätään. Silloin saat MRN:n sijasta tiedon, että ilmoituksesi on tilassa ”Hylätty”. 

Kun ilmoitus on hyväksytty ja se on saanut MRN-viitenumeron, voit maksaa tullauksesi, jos tulli-ilmoituksesi edellyttää maksua.