Yksittäisvakuuden asettaminen ja maksaminen

Tulli- ja verovelkaa varten voit antaa Tullille vakuuden. Voit joutua maksamaan yksittäisvakuutta esimerkiksi

  • kiintiötullauksista 
  • kun tullaat muuttotavaroitasi ennakkoon
  • kun tavarat siirretään pois sijaintipaikasta tarkastusta varten.

Tulli vapauttaa vakuuden sinulle, kun sen varaamiselle ei ole enää perustetta.

Kuvassa "Yhteenveto ja lähettäminen" on "Korjaa" painike, linkki Ilmoituksella on lukematon viesti Tullilta. Kuvassa Ilmoitustietojen yhteenveto on Yksittäisvakuus ja painike "Perusta vakuus".

Varattavan vakuuden määrä näkyy ilmoituksen ”Yhteenveto”-sivulla, kun virkailija on käsitellyt lähettämäsi tulli-ilmoituksen.

Kuvassa "Yhteenveto ja lähettäminen" painike "Korjaa" ja alapuolella "Ilmoitustietojen yhteenveto" Yksittäisvakuus, vakuuden määrä, painike "Perusta vakuus", vakuuden viite(GRN) ja painike "Lähetä vakuustiedot". o

Painamalla painiketta ”Perusta vakuus” ilmoitukseen muodostuu vakuuden viitenumero (GRN).

Paina ”Lähetä vakuustiedot” ja ilmoita avautuvalla sivulla pankin BIC-tunnus sekä tilinumero, jolle vakuus palautetaan.

Kuvassa on "Palautustilinumero", jonka alla Tiedot, nimi. Kuvassa on "Yksittäisvakuuden tiedot", jonka alla on MRN-viitenumero, yksittäisvakuuden viitenumero, "Tilinumero maksun palautusta varten", jonka alla on täytettävät kentät "Palautustilinumero ja BIC-tunnus". Kuvassa on Keskeytä ja Seuraava -painikkeet.

Painamalla sivun alalaidassa painiketta ”Seuraava” siirryt yhteenveto –sivulle ja antamaan suostumuksen mihin annettu yksittäisvakuus voidaan käyttää.

Painamalla siirry maksamaan pääset maksupalveluun ja pääset maksamaan Tullille vakuuden määrän.

Vakuuden maksamisen jälkeen voit sulkea välilehden/ikkunan ja palata takaisin Tulliselvityspalveluun ilmoituksen ”Yhteenveto”-sivulle, jossa näet ilmoituksen siitä, onnistuiko vakuuden varaaminen.