Viestit

”Viestit”-näytöllä voit lukea Tullin lähettämiä viestejä ja vastata niihin. Voit myös itse lähettää Tullille viestejä ilmoituksistasi painikkeesta ”+ Yhteydenottopyyntö”.

Yhteydenottopyyntö

Kun olet valinnut painikkeen ”+ Yhteydenottopyyntö”, valitse alasvetovalikosta yhteydenoton syy. Jos yhteydenotto koskee passitusilmoitusta, voit valita syyksi vain "006 - Muu syy".

Kirjoita vapaamuotoista tekstiä, jossa kerrot yhteydenoton syyn. Voit tarvittaessa lisätä liitteen selventämään viestiäsi.

Tullin yhteydenotot

Jos olet saanut Tullilta viestin, näet sen palvelun etusivulta "Käsittelyssä olevat" listauksessa.  Ilmoituksen ”Tila” on tuolloin "Odottaa vastausta" punainen kolmio. Lukemattomasta viestistä muistutetaan myös ilmoituksen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näytöllä.

Tullin viesti voi olla esimerkiksi lisäselvityspyyntö. Pyyntö on yksilöity tarkemmin omassa sisältökentässään ja se sisältää yleensä aikarajan. Vastaa viestiin painamalla haluamasi viestin riviä, jolloin viestin sisältö avautuu kokonaan, ja pääset vastaamaan viestiin. 

Kirjoita vastauksesi lisäselvityspyynnön vastauskenttään. 

Lisää liiteasiakirja, jos lisäselvitys edellyttää sitä. Kirjoita avautuvaan kenttään liiteasiakirjan kuvaus.  Sallitut liitetiedoston muodot ovat PDF, JPG, PNG ja TIF. Liitteen enimmäiskoko on 5 MB.

Kuulemispyyntöön vastaaminen

”Yhteenveto ja lähettäminen”-näytöllä on viestipainike, jossa kerrotaan, jos Tulli on lähettänyt kuultavaksi päätösehdotuksen ja pyytää sinulta vastausta. Valitse viestipainike, jolloin viestin sisältö avautuu näytölle. Ensin on Tullin kuulemispyyntö ja päätösesitys, ja niiden jälkeen on vastauskohta.

Täytä vastauskohdan tiedot. Valitse radiopainikkeesta, hyväksytkö päätösesityksen vai oletko eri mieltä. Jos olet eri mieltä, kirjoita tekstikenttään vapaamuotoinen selvitys siitä, miksi et hyväksy päätösesitystä.

Selvityksesi tueksi voit lähettää Tullille liiteasiakirjoja painikkeesta ”+Lisää liitteitä”. Lopuksi lähetä vastine painikkeesta ”Lähetä”.