Varastonpitäjän toiminnot

”Varastonpitäjän toiminnot” -näytöllä on listaus ilmoituksista, joissa on mainittu väliaikaisen varaston luvanhaltijan varasto. Luvanhaltija voi myös hakea erikseen luvassa mainittuihin varastoihin liittyviä ilmoituksia. Ilmoituksissa on Tullin varastonpitäjälle lähettämät tiedot, jotka Tulli on vastaanottanut toimijoiden ilmoituksilla. 

Ilmoitukset voivat olla seuraavia:

 • Varaston luovutussanoma
  • Listauksessa ovat varastointia seuraavat tulli-ilmoitukset, joilla tavarat on luovutettu tullimenettelyyn.
 • Varaston siirtolupasanoma
  • Listauksessa ovat varastointia seuraavat tulli-ilmoitukset, joille Tulli on antanut luvan siirtää tavarat varastosta esimerkiksi tarkastettavaksi muussa Tullin hyväksymässä tarkastuspaikassa.
 • Väliaikaiseen varastoon saapuvat tavarat -sanoma
  • Listauksessa on haettavissa luvanhaltijan varastoon esitetyt tavarat, jos väliaikaisen varaston pitäjä on sanomailmoittaja. Luvanhaltija näkee vain sellaiset ilmoitukset, joissa tämä ei itse ole alkuperäisen väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen ilmoittaja tai edustaja.
  • Tältä ilmoitukselta voit antaa suoraan lähetykseen liittyvän purkaustulosilmoituksen, jossa ilmoitat eroavaisuudesta ilmoitetun tiedon ja puretun tavaran välillä. Tällöin purkaustulosilmoituksessa on osa tiedoista valmiina.
  • Huomioi, että väliaikaiseen varastoon saapuvat tavarat -ilmoitukset näkyvät listauksessa vasta, kun olet kerran hakenut ilmoituksen. 

 

Ilmoitusten hakeminen

Pääset tarkastelemaan ilmoituksia valitsemalla ensin Tulliselvityspalvelun etusivulla painikkeen ”Varastonpitäjän toiminnot”.

 


Voit hakea ilmoituksia syöttämällä hakukenttään ilmoituksen MRN-viitenumeron. Kun painat ”Hae”, hakemasi ilmoitus avautuu uuteen ikkunaan.
Ilmoituksia voi hakea myös suodattamalla niitä eri tietokenttien perusteella, esimerkiksi varastotunnisteen tai ilmoittajan mukaan. Voi avata ilmoituksen valitsemalla haluamasi ilmoituksen rivin listauksesta.

 

"Varastonpitäjän toiminnot" -ilmoituslistaus, sen suodatinkenttä sekä MRN-hakukenttä.

 

Purkaustuloksen antaminen suoraan väliaikaiseen varastoon saapuvat tavarat -ilmoitukselta 

Voit antaa purkaustulosilmoituksen helposti suoraan väliaikaiseen varastoon saapuvat tavarat -ilmoitukselta.

Valitse tai hae ilmoitus, josta annat purkaustulosilmoituksen. Ilmoituksen tiedot avutuvat uuteen ikkunaan. Voit siirtyä antamaan purkaustulosilmoitusta painikkeesta ”Anna purkaustulosilmoitus”.

Osa ilmoituksen tiedoista on täytetty automaattisesti. Anna muut vaaditut tiedot. Katso tarkemmat tiedot purkaustulosilmoituksen täyttämisestä kohdasta ”Väliaikaisen varastoinnin purkaustulosilmoitus”.

"Varastonpitäjän toiminnot"-sivulta avattu "Väliaikaiseen varastoon saapuvat tavarat" -ilmoitus. "Anna purkaustulosilmoitus" -painike.