Asetukset

Käyttäjäasetuksiin pääset etusivun yläpalkissa olevasta ”Asetukset”-painikkeesta, jossa on rattaan kuva. 

Käyttäjäasetuksissa voit muokata seuraavia tietoja:

  • palveluntarjoajan rooli
  • viestiasetukset
  • ilmoituksessa käytettävät oletusarvot
  • listanäkymissä näytettävien rivien määrät
  • muut asetukset.

Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, täytä ja muokkaa käyttäjäasetuksesi. Ilmoita asetuksissa sähköpostiosoite, johon haluat saada sähköpostiherätteet silloin, kun ilmoituksesi vaatii toimenpiteitä. Käyttäjäasetuksiin tallennetut tiedot näkyvät jatkossa ilmoituksissa automaattisesti. Voit muuttaa käyttäjäasetuksia myöhemmin.

Painamalla ”Jatka” tallennat tekemäsi muutokset ja palaat etusivulle. Jos valitset painikkeen ”Sulje”, tekemäsi muutokset eivät tallennu ja palaat etusivulle.

Viestiasetukset

Jos haluat saada sähköpostiisi tiedon siitä, että Tulli on lähettänyt sinulle ilmoitukseen liittyvän viestin, syötä sähköpostiosoitteesi kenttään ”Sähköpostiosoite herätteitä varten” ja valitse valintaruutu ”Haluan vastaanottaa Tullin lähettämiä viestejä koskevia sähköpostiherätteitä”.

Ilmoituksessa käytettävät oletusarvot

Asetuksista voit muuttaa ilmoituksessa oletuksena näkyvät tiedot, kuten yhteyshenkilön puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, asiointikielen sekä yrityksen toimipisteen. Oletustietoja käytetään aina, kun aloitat uuden ilmoituksen tekemisen. 

Listanäkymissä näytettävien rivien määrät

Voit valita, montako riviä haluat nähdä kerralla listauksissa. Oletuksena on, että ilmoituksia näytetään kerralla 10 riviä ja muita tietoja 5 riviä. 

Muut asetukset

Palvelussa on oletuksena valinta, joka mukaan sarkainpainike avaa jokaisen kentän täyttöohjeen. Voit muuttaa valinnan, jos haluat, että sarkainpainike ohittaa täyttöohjeet ja vie sinut suoraan seuraavaan kenttään. Voit muuttaa valinnan ”Muut asetukset” -kohdasta poistamalla valinnan valintaruudusta, joka alkaa tekstillä ”Siirry vinkkeihin näppäimistöllä”.

Palvelu täyttää ilmoituksiin automaattisesti lisätietokoodin ”FIPDF”. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu luo päätöksistä määrämuotoisen pdf-asiakirjan, jonka voit myöhemmin hakea asiointipalvelusta. Valitse valintaruutu ”En tarvitse asiakirjoja PDF-muodossa”, jos et tarvitse esimerkiksi luovutuspäätöstä kuljetusliikkeelle tai varastonpitäjälle esitettäväksi.

Passitusilmoituksista muodostuu automaattisesti pdf-asiakirja ilman lisätietokoodia ”FIPDF". Vaikka valitsisit valintaruudun ”En tarvitse asiakirjoja PDF-muodossa”, pdf-asiakirjat muodostuvat silti.