Ilmoitusten haku

Voit hakea ilmoituksia etusivun ylälaidassa olevalta välilehdeltä ”Ilmoitusten haku”.

Ilmoituksen haku MRN-numerolla tai muulla viitteellä
Voit hakea ilmoitusta muun muassa MRN-viitenumerolla. Voit käyttää haussa myös toimijan viitenumeroa tai lisäviitenumeroa. Syötä hakuehto ja valitse ”Asiointitapa” alasvetovalikosta. Jos haet ilmoitusta, joka on annettu sanomalla, valitse ”Muut asiointikanavat”. Saat hakutulokset näkyviin painamalla ”Hae”. 

Hakutulokset
Jos syötetty tunnus löytyy järjestelmästä, hakutuloksena näytetään kaikki ne ilmoitukset, jotka sisältävät hakuehtona annetun arvon eli esimerkiksi viitteen alun. Hakutulokset esitetään listana, jossa voit lajitella ja suodattaa tuloksia.
Kuva hakutulos. Hakutulos suodatettu hakuehdolla MRN tai muu ilmoituksen viite. Haun tuloksena näytetään ilmoituksen MRN, ilmoituksen tila, toimijan viite, ilmoitus, menettely, ilmoittaja ja viimeisin muutos.

Voit lisätä ja muokata hakuehtoja ja päivittää hakutulokset painamalla uudestaan ”Hae”-painiketta.

Haku muilla hakuehdoilla
Jos haluat hakea ilmoitusta muilla hakuehdoilla kuin MRN-numerolla tai ilmoituksen muulla viitteellä, valitse alasvetovalikosta haluamasi hakuehto. Huomaa, että syötettävän hakuarvon muoto riippuu valitusta hakuehdosta. Muina hakuehtoina on mahdollista käyttää ilmoituksen jättöaikaa, tunnistautuneen toimijan roolia ilmoituksilla, ilmoitusta, lisäilmoitustyyppiä, muun ilmoitetun toimijan tunnusta ja varastotunnistetta. Haulla on mahdollista nähdä myös vain ne ilmoitukset, jotka yrityksen kirjautunut henkilö on itse lähettänyt.

Haku usealla hakuehdolla
Jos haluat rajata hakutulosten määrää, voit käyttää useita hakuehtoja samanaikaisesti. Saat näkyviin lisää hakuehtoja, kun painat ”+Lisää hakuehto” -painiketta. Sen jälkeen voit valita hakuehdon alasvetovalikosta ja syöttää tai valita hakuarvon. Huomaa, että jos valitset hakuehdoksi ”MRN tai muu ilmoituksen viite”, et voi lisätä muita hakuehtoja.

Haku tunnistautuneen toimijan roolilla 
Haku tunnistautuneen toimijan roolin perusteella näyttää tunnistautuneen toimijan ilmoitukset riippuen roolista, joka toimijalla on ilmoituksessa. Jos hakuehdot ovat liian laajat, haun aikana voi ilmetä aikakatkaisuvirhe. Tämä riippuu tietokannassa olevien ilmoitusten määrästä. Jos hakutuloksia on paljon, palvelu näyttää 1 000 ensimmäistä ilmoitusta. Tällöin hakuehtoja on tarkennettava.
Kun haet ilmoituksia muun tunnistautuneen toimijan perusteella, sinua pyydetään syöttämään toimijan tunniste.

Hakuehtojen poistaminen
Voit poistaa yksittäisen hakuehdon painikkeesta ”Poista”. Painamalla ”Tyhjennä hakuehdot” -painiketta kaikki valitut hakuehdot poistuvat ja voit aloittaa haun alusta.

Ponnahdusikkuna varmistaa, että haluat poistaa kaikki hakuehdot. Jos haluat poistaa kaikki ehdot, paina ”OK”. 

Asiointikanava hakuehtona 
Jos ilmoitus on tehty asiointikäyttöliittymässä, ilmoituksen haku onnistuu MRN –numeron tai muun viitteen avulla. Jos ilmoitus on tehty sanomalla, sen voi hakea ainoastaan MRN:n perusteella.

Syötä MRN ja paina hae. Jos järjestelmä ei löydä ilmoitusta asiointikäyttöliittymästä, näet ponnahdusikkunan ”Antamallasi MRN-numerolla ei löytynyt ilmoitusta Asiointipalvelusta. Haluatko hakea ilmoitusta myös muista asiointikanavista?”. Paina OK. Tämän jälkeen näet toisen ponnahdusikkunan ”Haluatko varmasti poistua tältä sivulta?”. Paina -> Pysy tällä sivulla.

Varmistusviesti asiointikanavan vaihdosta.

Jos toimija on lähettänyt ilmoituksen sanoma-asioinnin välityksellä, ilmoitus saadaan näkyviin, kun asiointikanavaksi valitaan muu asiointikanava.

Vaikka ilmoituksen olisi alun perin antanut edustaja, ilmoittaja voi jatkaa sen käsittelyä. Tämän jälkeen edustaja ei voi käsitellä ilmoitusta.