Toimijat

”Toimijat”-näytöllä ilmoitetaan vain yhteyshenkilö ja edustaja. Muita toimijoita ei ilmoiteta.

Yleistä toimijan tunnisteen ilmoittamisesta

Edustajalla eli verorajanumeroasiakkaalla on oltava EORI-numero. Suomalaisen yrityksen EORI-numero on y-tunnuksesta ja maakoodista koostuva toimijan tunnistenumero (FI1234567-8). Hae EORI-rekisteröinti etukäteen Tullista, jos tarvitset sitä.

Yhteyshenkilö 

Yhteyshenkilö on ilmoituksen antaja. Tulli voi tarvittaessa kysyä yhteyshenkilöltä lisätietoja.

Jos olet tallentanut tietosi etukäteen asetuksiin, voit valita valintaruudun ”Käytä tunnistautuneen henkilön tietoja”, jolloin yhteyshenkilön tiedot täyttyvät ilmoitukseen automaattisesti. Jos et käytä tunnistautuneen henkilön tietoja, ilmoita kenttiin nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Edustaja

Kohdassa ”Edustaja” osa tiedoista täyttyy automaattisesti, kun valitset valintaruudun ”Käytä tunnistautuneen toimijan tietoja”. Toimipisteen osoitetietoina näkyy oletuksena YTJ:hin merkitty suomalaisen yrityksen osoite (toimipiste ”000”). Jos olet asetuksissa ilmoittanut toimipistetunnisteeksi muun kuin päätoimipaikan, palvelu hakee tämän toimipistetunnisteen mukaiset osoitetiedot. Jos yrityksellä on useampi toimipistetunniste, ilmoita se toimipistetunniste, jonka yhteyteen on liitetty verorajanumeroasiakkuus. Toimipistetunnisteet voi tarkistaa ”Omat tiedot” -palvelusta. Palvelun käyttämiseen tarvitset valtuuden ”Tullitoiminnan asiakastietojen katselu”.