Esitetyt erät (Esittämisilmoitus)

Ilmoita tiedot esitettävistä eristä. Voit esittää samalla ilmoituksella useamman väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen tavaroita. 

Esitettävien erien tietokentät, jotka ovat "Edeltävän asiakirjan tyyppi", "MRN tai joku muu viite", "Kuljetusasiakirjan tyyppi", "Kuljetusasiakirjan viite" ja "Tavaraerän numero". Painikkeet ovat "Lisätiedot" ja "Tallenna esitetty erä".

 

Edeltävän asiakirjan tyyppi

Valitse edeltävän asiakirjan tyypiksi ”337 − Väliaikaisen varastoinnin ilmoitus”, jos esität EU:n lentokentältä tai satamasta saapuvaa tavaraa.

Valitse edeltävän asiakirjan tyypiksi ”355 − Saapumisen yleisilmoitus”, jos esität EU:n ulkopuolelta saapuvaa tavaraa, jonka saapumisen yleisilmoitus on annettu komission järjestelmään (komission järjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain, ensimmäiseksi lentoliikenteessä 1.3.2023 alkaen).

Valitse edeltävän asiakirjan tyypiksi ”IM – Tuonti-ilmoitus”, jos esität toisesta EU-maasta Ahvenanmaalle tuotavaa tavaraa, josta on annettu ennakolta tuonti-ilmoitus.

Valitse edeltävän asiakirjan tyypiksi ”ZZZ – Muu edeltävä asiakirja”, jos esität tavaraa, jota kuljetat Ahvenanmaan ja muun Suomen välillä.

MRN tai joku muu viite

Ilmoita edeltävän väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen tai saapumisen yleisilmoituksen MRN-viitenumero.

Jos esität tavaraa Ahvenanmaan ja muun Suomen verorajalla, ilmoita kuljetusasiakirjan numero tai muu vastaava tieto. Jos esität Ahvenanmaalle toisesta EU-maasta tuotavaa tavaraa, josta olet antanut ennakolta verorajailmoituksen (D-ilmoitus), ilmoita ilmoituksen saama MRN-viitenumero.

Kuljetusasiakirjan tyyppi

Valitse alasvetovalikosta kuljetusasiakirjan tyyppi. 

Kuljetusasiakirjan viite

Ilmoita väliaikaisen varastoinnin ilmoituksessa ilmoitettu alatason (house) kuljetusasiakirjan viitenumero, jonka alaisia tavaroita olet esittämässä.

Jos annat ilmoituksen Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä liikenteestä tai esität ennakolta annettua verorajailmoitusta, kuljetusasiakirjaa ei voi ilmoittaa.

Tavaraerän numero

Jos edellinen asiakirja on väliaikaisen varastoinnin ilmoitus, ilmoita sen tavaraerän numero, jonka tavaroita olet esittämässä. Jos esität kaikki alatason (house) kuljetusasiakirjan alaiset tavaraerät, tietoa ei tarvitse ilmoittaa.

Jos annat ilmoituksen Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä liikenteestä tai esität ennakolta annettua verorajailmoitusta, tavaraerää ei voi ilmoittaa.

 

Lisätiedot

Ilmoita ”Lisätiedot”-kohdassa tarvittaessa yksi tai useampi koko ilmoitusta koskeva lisätietokoodi. Jos olet vahingossa lisännyt ylimääräisen lisätietokoodirivin, poista se valitsemalla valintaruutu, joka on koodia edeltävässä sarakkeessa, ja painamalla yläosassa olevaa painiketta ”Poista valitut”.

 

Tallenna esitetty erä

Kun olet ilmoittanut kaikki esitettävän erän tiedot, sinun pitää painaa ”Tallenna esitetty erä” -painiketta, jotta ilmoittamasi tiedot tallentuvat.

Tietojen tallentamisen jälkeen siirryt ”Esitetyt erät” -näytölle. Jos esität samalla ilmoituksella useamman samaan väliaikaiseen varastoon purettavan erän, paina ”+ Lisää esitetty erä” -painiketta ja anna seuraavan erän tiedot. 


Kun olet ilmoittanut kaikki Tullille esitettävät erät, voit painaa painiketta ”Seuraava”, jolloin siirryt ilmoituksen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näytölle.