Tulliselvitettävän erän tiedot 

Ilmoita ”Tulliselvitettävä erä” -näytöllä perustiedot, sijaintitiedot ja muut tarvittavat tiedot, jotka koskevat koko lähetystä.

Perustiedot 

Ilmoita perustiedoissa toimijan viite, mahdollinen toimijan lisäviite ja veronmääräytymispäivä. 
Toimijan viite on tiedonannon yksilöivä, ilmoittajan antama vapaamuotoinen viite. Viitteen pituus voi olla enintään 22 merkkiä, ja se voi koostua numeroista, kirjaimista tai erikoismerkeistä.
Kentässä ”Toimijan lisäviite” voit ilmoittaa jokin muun viitteen, esimerkiksi edustajan oman viitenumeron.

Ilmoita veronmääräytymispäiväksi se päivä, jolloin teet kirjanpitomerkinnän ja annat tiedonannon. Tullivarastoinnissa tietoa ei ilmoiteta.

Kun annat esittämistiedonantoa, josta annetaan täydentävä ilmoitus jaksolta, ilmoita veronmääräytymispäiväksi jakson ensimmäinen päivä. Esimerkiksi viikon jaksossa ilmoita kuluvan viikon ensimmäisen päivän eli maanantain päivämäärä.
 
Jos olet antanut tiedonannon varamenettelyssä lomakkeella tai asiakirjalla ja annat jälkikäteen tiedonannon Tulliselvityspalvelussa, ilmoita veronmääräytymispäiväksi tavaroiden menettelyyn asettamispäivä eli kirjanpitomerkinnän päivä. Jos kyseessä on kokoava jaksolta annettava ilmoitus, ilmoita jakson ensimmäinen päivä.

Sijaintitiedot

Ilmoita EIR-luvassa määritelty paikka, jossa luvanhaltijan on mahdollista asettaa tavarat menettelyyn (esim. luvanhaltijan omat tilat). Jos paikka on varasto, ilmoita kohdassa ”Varasto” varastotunniste. Muussa tapauksessa ilmoita kohdassa ”Tavaran sijainti” osoitetiedot. 
Tavaran on oltava esittämishetkellä EIR-luvassa mainitussa varastossa. Valitse kohdassa ”Tavaran sijainti esittämishetkellä” lupatyypiksi ”B – Luvanvarainen paikka” ja sijaintipaikan tarkentimeksi ”X – Varastotunniste” ja ilmoita varaston tunnistenumero kohdassa ”Varastotunniste”. 

Lisätiedot

Ilmoita ”Lisätiedot”-kohdassa tarvittaessa yksi tai useampi koko ilmoitusta koskeva lisätietokoodi. Palvelu täyttää automaattisesti lisätietokoodin ”FIPDF”. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu luo päätöksistä määrämuotoisen pdf-asiakirjan, jonka voit myöhemmin hakea asiointipalvelusta. Älä poista tätä valintaa, jos tarvitset esimerkiksi luovutuspäätöksen esitettäväksi kuljetusliikkeelle tai varastonpitäjälle. 

Jos sinun tarvitsee ilmoittaa jokin muu lisätieto, voit lisätä sen painikkeesta ”+ Lisää lisätieto”. Valitse alasvetovalikosta ilmoituksessa tarvittava koodi. Anna tarvittaessa lisätietokoodin kuvaus kentässä ”Kuvaus”.

Lisätietokoodi ”FIPER – Koontiajanjakson pituus (W = viikko, M = kuukausi) annetaan esittämistiedonannossa, josta annetaan myöhemmin täydentävä ilmoitus kokoavana ja aina kokoavassa täydentävässä ilmoituksessa. Ilmoita lisätietokoodin kuvauksena joko W tai M.

Jos annat ilmoituksen varamenettelyasiakirjalla luovutetusta tavarasta, valitse lisätietokoodi "FIFAL − Varamenettely". Ilmoita kuvaukseksi päiväys, jolloin varamenettelyasiakirja on hyväksytty Tullissa, eli päivä, jolloin Tulli on luovuttanut tavarat tullimenettelyyn varamenettelyasiakirjalla.

Jos olet vahingossa lisännyt ylimääräisen lisätietokoodirivin, poista se valitsemalla valintaruutu, joka on koodia edeltävässä sarakkeessa, ja painamalla kohdan yläosassa olevaa painiketta ”Poista valitut”.

Kontit

Konttien tiedot voi ilmoittaa joko koko ilmoitusta koskevana tietona tässä tai tavaraerittäin näytöllä ”Tavaraerät”.

Paina painiketta ”+ Lisää kontti” ja ilmoita kontin tunnistenumero. Jos ilmoitukseen kuuluu useita kontteja, voit lisätä uusia kontteja painamalla painiketta ”+ Lisää kontti”.

Merikontista ilmoitetaan neljä kirjainta + kuusi numeroa + väliviiva + tarkistenumero.