Nimikkeiden selailu

Nimikeluettelo koostuu laajennettavasta hakemistopuusta, jossa suodatus perustuu valittuun päivämäärään ja siihen, onko kyseessä tuonti vai vienti. Tavarakoodeja tai niiden kuvauksen osaa voidaan etsiä hakutoiminnolla tai laajentamalla hakemistopuun rivejä.

Hakemistopuusta voidaan tehdä hakuja päivämäärän, menettelyn suunnan (tuonti tai vienti) ja nimikkeen tai kuvauksen perusteella painamalla Hae-painiketta sen jälkeen, kun nimikkeen tai kuvauksen osa on kirjoitettu hakukenttään. Hakutulos voidaan laajentaa samaan tapaan kuin alkuperäisessä hakuluettelossa.

Rivi voidaan laajentaa tai tiivistää napsauttamalla riviä mistä tahansa kohdasta.  Ilmoituskelpoiset nimikkeet on merkitty sinisellä taustalla olevalla valkoisella nuolella. Ilmoituskelpoisten nimikkeiden napsauttaminen avaa uuden, yksityiskohtaisia tietoja sisältävän välilehden.

Rivillä on neljä valittavissa olevaa kuvaketta:

  1. Huomautukset
  2. Linkki
  3. Käyttötariffi
  4. Laajenna kaikki

Huomautukset-kuvake avaa kaikki valitun solmun ja sen yläpuolella olevien otsikoiden huomautukset (osion huomautus, kappaleen huomautus jne.). Linkki-kuvake avaa uuden ikkunan ja URL-osoitteen, joka voidaan lisätä kirjanmerkkeihin tai kopioida halutun nimikkeen pikahakua varten. Käyttötariffi-kuvakkeesta voidaan ladata muodostettu PDF-tiedosto, joka sisältää valitun nimikkeen tulostetut tariffitiedot (ja alihakemiston). Laajenna kaikki -kuvakkeesta alihakemisto saadaan näkyiin kokonaisuudessaan.

Nimiketietojen välilehdellä on tavaran kuvaus, paljousyksikkö, huomautukset, alaviitteet ja luettelo nimikkeeseen sovellettavista toimenpiteistä. Käyttäjä voi myös siirtyä Laske tällä nimikkeellä -painikkeen avulla valitun tavaranimikkeen verojen ja tullin laskennan ohjattuun toimintoon.

Luetellut toimenpiteet, jotka perustuvat niin ikään menettelyn suuntaan (tuonti tai vienti), voidaan suodattaa maakohtaisesti ja ne on jaettu neljään ryhmään:

  1. Rajoitustiedot
  2. Tullit
  3. Verot
  4. Vientituet

Tyhjiä, toimenpiteitä sisältämättömiä ryhmiä ei näytetä.

Toimenpiteisiin voi sisältyä ehtoja ja alaviitteitä, jotka näytetään ponnahdusikkunassa lisätietokuvakkeen napsauttamisen jälkeen. Ehto-ikkunassa näytetään sovellettavien asiakirjojen luettelo.

Alaviite-ikkunassa näytetään toimenpiteeseen liittyvän alaviitteen luettelo.

Alaviiteikkunassa on luettelo alaviitteistä, jotka liittyvät näytettävään tavaranimikeosioon tai tavarakoodiin.