Päättämistiedonanto useammalle ilmoitukselle

Käytännön vinkit ilmoituksen täyttöön

 • Pakolliset täytettävät kohdat on merkitty punaisella tähdellä.
 • Lisätietoa yksittäisen kentän täytöstä saat painamalla kentän nimen vieressä olevaa kysymysmerkkiä. Ohje sulkeutuu, kun painat merkkiä uudelleen.
  alt=""
 • Kun olet tunnistautunut ilmoituspalveluun yrityksesi edustajana, yrityksesi tiedot tulevat näkyviin ilmoitukselle, kun valitset kohdan ”Käytä tunnistautuneen henkilön tietoja
  alt=""
 • Järjestelmä tekee tarkistuksia jo siinä vaiheessa, kun täytät ilmoitusta. Järjestelmä ilmoittaa tarkistuksessa ilmenneestä virheestä. Rikotun säännön tunnus tai kuvaus näkyy punaisella värillä korostettuna kyseisen tietokentän yhteydessä.
  alt=""

 

Päättämistiedonannolla annettavia tietoja ovat:

 • tullivaraston luvanhaltijan tiedot
 • päättämistiedonannolle haluamasi toimijan viitenumero ja lisäviite
 • varaston tunnistenumero ja
 • edustajan tiedot, jos ilmoituksen antaa edustaja
 • listaus tullivarastoinnin ilmoituksista, joista tullivarastoinnin menettely on päätetty

alt=""

Tullivaraston luvanhaltijan tiedot

Jos olet tunnistautunut varastoluvan haltijan Katso-tunnisteella, voit painaa ”Käytä tunnistautuneen henkilön tietoja” -painiketta. Tällöin järjestelmä hakee luvanhaltijan tiedot automaattisesti. Jos poistat valinnan ”Käytä tunnistautuneen henkilön tietoja”, pääset tarvittaessa muuttamaan luvanhaltijan tietoja.alt=""

Jos täytät tätä ilmoitusta edustajana, ilmoita luvanhaltijatiedoissa luvanhaltijan EORI-numero ja siihen liittyvä toimipistenumero. Järjestelmä hakee tunnisteen perusteella luvanhaltijan nimi- ja osoitetiedot.

 

Edustaja

Jos olet tullivaraston luvanhaltija, jätä edustajatiedot tyhjiksi. Jos annat ilmoitusta edustajana, paina painiketta ”Lisää Edustaja” ja täytä avautuvat tietokentät. Voit painaa ”Käytä tunnistautuneen toimijan tietoja” -painiketta, tai täyttää EORI- ja toimipistenumerosi.

Jos olet turhaan lisännyt toimijatiedon kohtaan ”Edustaja”, poista tämä tietoryhmä kokonaan painamalla painiketta ”Poista edustaja”. Tyhjiksi jätetyt tietokentät estävät myöhemmin ilmoituksen  hyväksymisen.

 

Toimijan viite ja lisäviite

Toimijan viitenumeroksi voit ilmoittaa haluamasi tunnisteen, joka yksilöi sinulle itsellesi tämän ilmoituksen.  Toimijan lisäviite –kohdassa voit tarvittaessa antaa toisenkin viitteen.

alt=""

Varastotunniste

Ilmoita se tullivarasto, johon varastosta otetut tavarat ilmoitettiin, kun ne asetettiin tullivarastoinnin menettelyyn. Jos luvanhaltijana olet siirtänyt tavaraa tullivarastointimenettelyssä samassa luvassa ilmoitettujen varastojen välillä, ilmoita tässäkin tapauksessa se varaston tunnistenumero, joka on ilmoitettu tullivarastoinnin tulli-ilmoituksella, kun tavarat on asetettu tullivarastointimenettelyyn. Tullivaraston tunnistenumerossa on luvanhaltijan EORI-numero, kolminumeroinen toimipistekoodi sekä kaksinumeroinen varaston sijaintipaikan koodi. Tunnistenumero kirjoitetaan ilman välilyöntejä.

alt=""

Tullivarastointi-ilmoitusten MRN-numerot

Syötä MRN-numerot kaikista niistä varastoon pantaessa annetuista tullivarastoinnin vakiomuotoisista ilmoituksista, joihin kuuluneet tavarat ovat kokonaisuudessaan otettu pois varastosta ja ne on asetettu seuraavaan tullimenettelyyn tai jälleenviety. Jos tavarat ilmoitettiin menettelyyn ilmoittajan kirjanpitoon tehtävällä merkinnällä, ilmoitetaan esittämistiedonantojen MRN-numerot.

Voit ilmoittaa tässä yhden tai useita MRN:iä, enintään 999 kappaletta. Jos ilmoitat useita MRN:iä, voit erottaa ne toisistaan millä tahansa muulla merkillä, kuin kirjaimella tai numerolla. MRN:t voi erottaa toisistaan esimerkiksi pilkulla, enterillä, välilyönnillä, pisteellä tai puolipisteellä. Huomaa, että päättämistiedonannolla ei ilmoiteta varastosta otettaessa käytettyjä seuraavan tulli-ilmoitusten MRN:iä.

alt=""

Kun olet täyttänyt kaikki tiedot, paina näytön oikeasta alakulmasta painiketta seuraava. 

Yhteenveto ja lähettäminen 

Ilmoituksen yhteenveto ja lähettäminen -sivulla näet ilmoittamasi tiedot, sekä mahdolliset ilmoitukseen jääneet virheelliset tiedot. Voit palata korjaamaan ilmoitusta joko vasemmasta sivunavigaatiosta tai alakulman tiedot -painikkeesta. Kun olet tarkistanut, että tiedot ovat oikein, voit lähettää ilmoituksen painamalla ”Lähetä”.

alt=""

Ilmoituksen käsittely 

Hetken kuluttua näet onko ilmoituksesi rekisteröity. Näet ilmoituksellesi annetun yksilöidyn tunnisteen.

alt=""

Jos ilmoitus on rekisteröity, näet myös päättämisilmoituksen Tullilta saaman ilmoitusnumeron, MRN:n. Voit poistua ilmoitukselta ”sulje” –painikkeesta.

alt=""

Päätettävien tullivarastoinnin ilmoitusten tulee olla tilassa luovutettu. Myös seuraavan menettelyn ilmoitusten tulee olla oikeassa tilassa. Jos esimerkiksi jokin viidestä päätettäväksi ilmoitetusta MRN-numerosta on virheellisessä tilassa, päättämistiedonanto hylätään kokonaisuudessaan.