llmoituslistat

Ilmoituslistat löydät suoraan järjestelmän etusivulta, joka avautuu heti kirjautumisesi jälkeen. Ilmoitukset on jaettu neljälle eri listalle käsittelyn tilan mukaan. Painamalla listan nimeä järjestelmä avaa kyseisen ilmoituslistan. Oletuksena järjestelmä avaa listan antamistasi käsittelyssä olevista eli keskeneräisistä ilmoituksista.

Kun ilmoituksen tila muuttuu, se voi siirtyä toiselle listalle. Esimerkiksi kun hyväksytty-tilassa ollut ilmoitus on luovutettu menettelyyn, se siirtyy Käsittelyssä olevat-listalta Valmiit-listalle.

Ilmoitukselle mahdolliset tilat:

 • Lähetetty = ilmoitus on lähtenyt asiointipalvelusta tulliselvitysjärjestelmään ja odottaa hyväksyntää tai rekisteröintiä
 • Hyväksytty = ilmoitus on hyväksytty vastaanotetuksi, mutta sitä käsitellään vielä Tullissa
 • Rekisteröity = Tullin järjestelmä on rekisteröinyt ilmoituksen. Kun ilmoitus on ennakolta annettu, ilmoituksen käsittelyä jatketaan, kun tavara esitetään.
 • Hylätty = ilmoitus on hylätty, eikä sen käsittelyä enää jatketa
 • Odottaa vastausta = Tulli on pyytänyt lisätietoa ilmoituksesta, korjaamaan ilmoitusta tai ilmoitukseen kohdistuu tavaran tarkastus
 • Korjaus lähetetty = Tulli on vastaanottanut korjatun ilmoituksen
 • Korjaus hylätty = korjauspyyntö on hylätty
 • Luovutettu = tavarat on luovutettu tullivarastointimenettelyyn, myös oikaisun jälkeen
 • Mitätöity = ilmoitus on mitätöity
 • Päätetty = ilmoitetut tavarat ovat poistuneet tullivarastosta ja ilmoituksesta on annettu päättämistiedonanto
 • Luovutettu – päättäminen hylätty = päättämistiedonanto on hylätty
 • Ilmoitus Tullilta = Tulli on lähettänyt ilmoitukseen Tullin ilmoituksen
 • Luonnos
 • Mallipohja

Ilmoituksen näyttämiseksi listalta valitse näytettävä ilmoitusrivi, jolloin selvitystapahtuman tai ilmoituksen tiedot tulevat näkyviin. Voit myös käyttää näppäimistönavigointia siirtymiseen vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas sekä vaihtonäppäintä + sarkainnäppäintä siirtymiseen vastakkaiseen suuntaan ja Enter-painiketta korostetun rivin avaamiseen.

Suodattaminen

Ilmoitusten suodattaminen ilmoituslistalla on mahdollista seuraavien tietojen osalta: MRN, tila, toimijan viite, ilmoitus, menettely, ilmoittaja, lisäilmoitustyyppi, viimeisin muutos ja uusin asiakirja. Kaikki ilmoitusrivit voidaan suodattaa kunkin pystyrivin perusteella joko valitsemalla arvo alasvetovalikosta tai kirjoittamalla pystyrivin kenttään tekstiä.

Alla olevassa esimerkissä on suodatin kenttään kirjoitettu kohdassa MRN kyseisen numeron alku, jolloin suodatin hakee vain kenttään kirjoitetun tiedon mukaiset käynnissä olevat ilmoitukset.

Suodattaminen. Kuvassa on vireillä olevan ilmoituksen MRN haku suodattimen avulla.

Pystyrivit Tila, Ilmoitus, Lisäilmoitustyyppi ja Uusin asiakirja antavat käyttäjälle mahdollisuuden suodattaa vain sellaisia ilmoituksia, jotka täyttävät asetetut ehdot. Ehdot valitaan tekemällä valinta asianmukaiseen valintaruutuun.

Suodattaminen. Kuvassa on valittu suodattimeksi lisäilmoitustyyppi ja ehto A.

Ilmoitusrivien lajittelu

Taulukoiden sisältö voidaan lajitella yksittäisten pystyrivien mukaan napsauttamalla haluttua pystyrivin nimeä. Lajittelua sovelletaan kaikkiin saatavilla oleviin listan ilmoitusriveihin. Seuraavassa esimerkissä ilmoitusrivit on lajiteltu tilan perusteella.

Ilmoitusrivien lajittelu. Kuva tilan perusteella lajitelluista ilmoituksista.

Jos haluat suodattaa ilmoituksista näkyviin vain ne, jotka olet itse tehnyt, rasti oikeassa reunassa oleva ruutu ”Näytä vain ilmoitukset, jotka olen tehnyt itse”. Tästä on hyötyä varsinkin silloin, jos samassa yrityksessä on useita käyttäjiä. Tämä kenttä on oletusarvoisesti valitsematta, jotta yrityksen kaikki ilmoitukset olisivat kerralla nähtävissä.

alt=""