Ilmoitusten haku 

Voit hakea ilmoituksia valitsemalla pääsivun oikeassa ylälaidassa olevan ilmoitusten haun. 

Artifact

 

Ilmoituksen haku MRN- tai ilmoittajan viitteen tai lisäviitteen tiedoilla

Voit hakea ilmoitusta esimerkiksi MRN- tai ilmoittajan viitteen tai lisäviitteen tiedoilla. Syötä hakuehdon arvo ja paina Hae-painiketta. Jos syötetty tunnus löytyy järjestelmästä, ilmoituksen tiedot luetellaan alhaalla sivun hakutuloksissa.

alt=""

Hakutulokset

Hakutuloksissa näkyy kaikki ne ilmoitukset, jotka sisältävät hakuehtona annetun arvon eli esimerkiksi viitteen alun. Hakutulokset esitetään listana, jossa voit lajitella ja suodattaa tuloksia.

alt=""

Hakuehtojen lisäämisen tai muokkaamisen jälkeen hakutulokset voidaan päivittää painamalla Hae-painiketta.

Haku muilla hakuehdoilla

Jos haluat hakea ilmoitusta muilla hakuehdoilla kuin MRN tai ilmoituksen muu viite, valitse alasvetovalikosta haluamasi hakuehto. Huomaa, että syötettävän hakuarvon muoto riippuu valitusta hakuehdosta. Muina hakuehtoina on mahdollista käyttää ilmoituksen jättöaikaa, tunnistautuneen toimijan roolia ilmoituksilla, ilmoitusta, lisäilmoitustyyppiä, muun ilmoitetun toimijan tunnusta ja varastotunnistetta. Haulla on mahdollista nähdä myös vain ne ilmoitukset, jotka yrityksen kirjautunut henkilö on itse lähettänyt.

alt=""

Haku usealla hakuehdolla

Jos haluat rajata hakutulosten määrää, voit käyttää useita hakuehtoja samanaikaisesti. Saat lisää hakuehtoja painamalla Lisää hakuehto –painiketta, valitsemalla hakuehdon alasvetovalikosta ja syöttämällä tai valitsemalla hakuarvon. Huomaa, että haku ”MRN tai muu ilmoituksen viite” hakuehdolla estää muiden hakuehtojen lisäämisen.

alt=""

Haku tunnistautuneen toimijan roolilla

Haku tunnistautuneen toimijan roolin perusteella näyttää tunnistautuneen toimijan ilmoitukset riippuen roolista, jolla toimija ilmoituksella on. Jos hakuehdot ovat liian laajat, haun aikana voi ilmetä aikakatkaisuvirhe. Tämä riippuu tietokannassa olevien ilmoitusten määrästä. Jos hakutuloksia on paljon, näytetään 1000 esimmäistä ilmoitusta. Tällöin hakuehtoja on tarkennettava.

Esimerkki: kun haku tehdään muun tunnistautuneen toimijan perusteella, käyttäjää pyydetään syöttämään toimijan tunniste.

alt=""

Hakuehtojen poistaminen

Voit poistaa yksittäisen hakuehdon painamalla Poista. Painamalla Tyhjennä hakuehdot –painiketta, kaikki valitut hakuehdot poistuvat ja voit halutessasi aloittaa haun alusta.

 

Ponnahdusikkuna varmistaa, että alt=""haluat poistaa kaikki hakuehdot. Jos haluat poistaa kaikki ehdot, paina OK. 

alt=""

 

Asiointikanava hakuehtona

Jos ilmoitus on tehty asiointikäyttöliittymässä, ilmoituksen haku onnistuu MRN –numeron tai muun viitteen avulla. Jos ilmoitus on tehty sanomalla, sen voi hakea ainoastaan MRN:n perusteella.

alt=""

Syötä MRN ja paina hae. Jos järjestelmä ei löydä ilmoitusta asiointikäyttöliittymästä, näet ponnahdusikkunan ”Antamallasi MRN-numerolla ei löytynyt ilmoitusta Asiointipalvelusta. Haluatko hakea ilmoitusta myös muista asiointikanavista?”. Paina OK. Tämän jälkeen näet toisen ponnahdusikkunan ”Haluatko varmasti poistua tältä sivulta?”. Paina -> Pysy tällä sivulla.

Kuva: varmistusviesti asiointikanavan vaihdosta.

Jos toimija lähettää ilmoituksen sanoma-asioinnin välityksellä, ilmoitus saadaan näkyviin, kun asiointikanavaksi valitaan muu asiointikanava.

alt=""

Vaikka ilmoituksen olisi alun perin antanut edustaja, ilmoittaja voi jatkaa sen käsittelyä. Tämän jälkeen edustaja ei voi käsitellä ilmoitusta.