Passitusilmoituksen korjaaminen

Ilmoitusta voi korjata eri vaiheissa:

  • ennen ilmoituksen lähettämistä
  • jos ilmoitus on hylätty
  • jos ilmoitus on rekisteröity tai hyväksytty, mutta tavaraa ei ole vielä luovutettu menettelyyn.

Ilmoituksen korjaaminen ennen ilmoituksen lähettämistä

Jos ilmoitukselta puuttuu pakollisia tietoja, et voi lähettää ilmoitusta. Palvelu näyttää tarkistusvirheet, jotka sinun pitää korjata. Paina korjattavan kohdan linkkiä ja pääset sille ilmoituksen sivulle, jossa virhe on. 

Jos haluat täydentää puuttuvat tiedot myöhemmin, löydät ilmoituksesi etusivun ”Luonnokset”-välilehden listauksesta.

Hylätyn ilmoituksen korjaaminen

Jos Tulli hylkää lähettämäsi ilmoituksen, näet viestin ”Ilmoitus on hylätty”. Korjaa palvelun ilmoittamat virheet ja lähetä ilmoitus uudestaan.

Jos haluat korjata hylättyä ilmoitustasi myöhemmin, löydät sen palvelun etusivun ”Käsittelyssä olevat” -välilehdeltä.

Rekisteröidyn tai hyväksytyn ilmoituksen korjaaminen 

Voit korjata ilmoitusta, joka on rekisteröity tai hyväksytty, mutta tavaraa ei ole vielä luovutettu menettelyyn. Voit muokata joitakin tietoja. Et kuitenkaan voi korjata ilmoittajan tai edustajan toimijatietoja etkä tietoa siitä, annetaanko ilmoituksella turvatietoja vai ei. 

Valitse ilmoitus ”Käsittelyssä olevat” -listauksesta ja pääset korjaamaan ilmoitusta ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivun ”Korjaa”-painikkeesta. 

Ilmoitusta ei voi korjata, jos Tulli on ilmoittanut tarkastavansa tavarat. 

Jos Tulli on pyytänyt sinulta lisäselvityksen yhteydessä liiteasiakirjaa, ilmoita liiteasiakirjasta lisäselvityspyynnön vastausviestissä. Voit ilmoittaa liiteasiakirjan myös palvelun etusivun painikkeesta ”Ota yhteyttä Tulliin”. Liitteen saat ladattua ilmoitukseen ”+ Lisää” -kohdassa valitsemalla ”Lataa liite”. Sallitut liitetiedoston muodot ovat PDF, JPG, PNG ja TIF. Liitteen enimmäiskoko on 5 MB.

Kun ilmoittamasi tavara on luovutettu menettelyyn, et voi enää korjata ilmoitusta.