Passitusilmoituksen mitätöintipyyntö

Voit pyytää ilmoitusta mitätöitäväksi esimerkiksi silloin, jos huomaat, että olet antanut samasta tavarasta kaksi eri ilmoitusta. Palvelussa voit pyytää mitätöitäväksi vain sellaista ilmoitusta, joka on annettu Tulliselvityspalvelussa. 

Mitätöinnin pyytäminen

Voit tehdä mitätöintipyynnön kahdella eri tavalla: 

  • Valitse palvelun etusivulla painike ”Ota yhteyttä Tulliin”. Ilmoita ilmoituksen MRN-viitenumero ja siirry pois MRN-kentästä. Paina ”Hae”-painiketta ja valitse painike ”Mitätöinti”. 
  • Jos olet tehnyt ilmoituksen Tulliselvityspalvelussa, voit myös valita palvelun etusivun ilmoituslistauksesta ilmoituksen, jonka haluat mitätöidä. Avaa ilmoitus ja paina ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivulla painiketta ”Ilmoituksen mitätöintipyyntö”.  

Palvelu avaa ”Ilmoituksen mitätöintipyyntö” -näytön. Täytä mitätöintihakemukselle haluamasi oma viitenumero kohtaan ”Toimijan viite”.

Kohdassa ”Syy mitätöinnille” valitse alasvetovalikosta jokin seuraava syy:

  • A – Tavarat asetettu toiseen tullimenettelyyn
  • D – Tuplailmoitus
  • E – Tavaroiden asettaminen tullimenettelyyn ei ole mahdollista erityisten olosuhteiden vuoksi
  • M – Muu ilmoituksella havaittu virhe
  • U – Unionitavaran ilmoittaminen
  • V – Virheellisten tietojen ilmoittaminen, esim. väärä ilmoittaja.

Ilmoita korvaavan tulli-ilmoituksen MRN-viitenumero tai muu viite, jos valitsemasi syy sitä edellyttää. Jos olet antanut kaksi ilmoitusta samasta tavarasta, ilmoita ”Korvaava MRN tai muu viite” -kohdassa se ilmoitus, joka jää voimaan.

Voit kirjoittaa ”Perustelut”-kohtaan vapaamuotoista tekstiä pyytämästäsi mitätöinnistä. Jos sinulla on liitetiedosto mitätöintipyynnön tueksi, lataa se. Tällöin perusteluja ei välttämättä tarvitse erikseen kirjoittaa.

Mitätöintipyynnön peruminen 

Jos olet tehnyt mitätöintipyynnön ja huomaat, että pyyntö on tarpeeton tai väärin perustein tehty, voit pyytää, että mitätöinnistä luovutaan. Tämä onnistuu vain, jos pyynnöstä ei ole vielä tehty päätöstä.

Pyydä mitätöinnistä luopumista palvelun etusivulla ”Ota yhteyttä Tulliin” -painikkeesta. Ilmoita sen passitusilmoituksen MRN-viitenumero, jonka mitätöintipyynnön haluat peruuttaa. Hae ilmoitus ja valitse ”Muu syy”. 

Vaihtoehtoisesti voit ensin avata ilmoituksen. Tällöin valitse sivunavigaatiosta ”Viestit” ja sen jälkeen ”+ Yhteydenottopyyntö”.