Tavaraerä (EIDR)

Tavaraerän tiedossa ilmoitetaan yhden tavaraerän tiedot.

  • Tavaraerän bruttopaino
  • Pakkaukset
  • Edeltävät asiakirjat tiedot: asiakirjan tyyppi, tunniste ja tavaraerän järjestysnumero

alt=""

Tavaraerän bruttopaino

Bruttopaino on tavaran paino pakkauspäällyksineen lukuun ottamatta kuljetusvälineitä ja kontteja.

Pakkaukset

Ilmoita pakkauslaji. Kun klikkaat pakkauslaji-kenttää, sinulle avautuu alasvetovalikko eri pakkauslajeista. Voit selata vaihtoehtoja ja valita oikean vaihtoehdon. Vaihtoehtoisesti voit alkaa kirjoittaa pakkauslajin nimeä kenttään. Muutaman merkin jälkeen näet valikossa vain ne vaihtoehdot, jossa kirjoittamasi merkit ovat osa pakkauslajin koodia tai nimeä. Pakkausten lukumäärän ilmoittaminen on vapaaehtoista.

alt=""

Edeltävän asiakirjan tiedot

Valitse edeltävän asiakirjan tyyppi. Jos edeltävä asiakirja olisi esimerkiksi saapumisen ilmoitus, asiakirjan tyyppi on joko 337 väliaikaisen varaston ilmoitus, tai 355 Saapumisen yleisilmoitus. Ilmoita lisäksi edeltävän ilmoituksen MRN kohdassa viite sekä tavaraerän järjestysnumero kohdassa erän numero. Jos edeltävän menettelyn asiakirja oli passitusilmoitus, tavaraerää ei tarvitse täyttää. Esimerkissä edeltävä asiakirja on tyypiltään 821, T1-passitus ja tunniste on passituksen MRN.

alt=""

Kun olet syöttänyt ensimmäisen tavaraerän tiedot, voit lisätä toisen tavaraerän painamalla alapalkista ”+Lisää uusi tavaraerä”. Järjestelmä luo toisen tavaraerän ja voit nyt syöttää sen tiedot.

alt=""

Jos olet avannut vahinogssa ylimääräisen tavaraerän tietoja, voit poistaa tavaraerän tavaraerälistalla, jonne pääset sivun alalaidan painikkeesta ”Näytä tavarerälista”.

alt=""

 

Kun olet syöttänyt kaikki tavaraerät, paina ”Seuraava”, ja siirryt yhteenveto ja lähettäminen osioon.