Tulliselvitettävän erän tiedot

Tulliselvitettävän erän tiedoissa annat koko ilmoitukselle yhteisiä tietoja.

  • Viite ja lisäviite
  • Kokonaisbruttopaino
  • Asiointikieli, eli kieli, jolla haluat saada vastaukset ja päätökset (suomi, ruotsi tai englanti)
  • Tavaran sijainti esittämishetkellä
  • Mahdolliset lisätiedot
  • Kontin tunniste

alt=""

Toimijan viite on tulli-ilmoituksen yksilöivä, ilmoittajan antama viite. Se voi olla esimerkiksi tullivarastoonpanonumero. Jos haluat, voit lisätä myös toisen viitteen kohtaan lisäviite. 

Kokonaisbruttopaino on koko lähetyksen yhteen laskettu bruttopaino kiloina. Bruttopaino on tavaran paino pakkauspäällyksineen lukuun ottamatta kuljetusvälineitä ja kontteja.

Tavaran sijainti esittämishetkellä
Sijaintitiedoissa kerrot, missä tavara sijaitsee esittämishetkellä, eli missä Tulli voi tarkastaa tavaran. Esittämistiedonannossa voit ilmoittaa vain sellaisen tullivaraston tunnisteen, joka on mainittu luvassa ilmoittajan kirjanpitoon tehtävästä merkinnästä. Varaston tunnistenumerossa on luvanhaltijan EORI-numero, varaston osoitepaikan kolminumeroinen toimipistekoodi sekä kaksinumeroinen varaston sijaintipaikan koodi. Tunnistenumero kirjoitetaan ilman välilyöntejä.

Kontti
Jos tavarat ovat konteissa, ilmoita konttien tunnisteet. Kontit voit lisätä painamalla ”+Lisää”. Jos tavara olisi kahdessa kontissa, saat lisättyä toisen kontin painamalla uudelleen ”+Lisää”.

alt=""

Kun olet syöttänyt tulliselvitettävän erän tiedot, etene tavaraerät -osioon painamalla ”Seuraava”.