Yhteenveto ja lähettäminen

Kun olet ilmoittanut vakuustiedot, voit painaa ”Seuraava”, jolloin siirryt passitusilmoituksen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näytölle.

Kun olet täyttänyt kaikki ilmoitukseen vaaditut tiedot ja painanut vakuustietojen täyttämisen jälkeen ”Seuraava”-painiketta, siirryt ilmoituksen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näytölle. Se näkyy ensimmäisenä osiona sivunavigaatiopalkissa. Jos olet kopioinut valmiin ilmoituksen uuden ilmoituksen pohjaksi, ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näyttö on heti näkyvissä.

”Yhteenveto ja lähettäminen” -näytöllä voit tarkastella ilmoituksen yhteenvetoa sekä lähettää ilmoituksen. Huomioi, ettet pysty lähettämään ilmoitusta, jos siitä puuttuu pakollisia tietoja.

Jos olet antanut ilmoituksessasi sellaisia tietoja, jotka palvelun mukaan ovat virheellisiä, ilmoituksesi hylätään. Silloin saat MRN-viitenumeron sijasta tiedon, että ilmoituksesi on hylätty. 

Voit tarkastella myös niiden ilmoitusten ”Yhteenveto ja lähettäminen” -näyttöä, jotka olet jo lähettänyt. Löydät kaikki lähettämäsi ilmoitukset palvelun etusivun välilehdiltä ”Käsittelyssä olevat” tai ”Valmiit”. 

”Vakuustietojen yhteenveto” -otsikon alla näet vakuuden erittelyn ja ilmoitetut vakuudet. ”Ilmoitustietojen yhteenveto” -otsikon alta pääset näkemään ”Toimijat”, ”Tulliselvitettävä erä”, ”Lähetyserä” ja ”Kuljetustiedot”. Voit halutessasi avata ja sulkea ne nuolipainikkeesta. 

Lue lisää Yhteenveto ja lähettäminen -näytöstä.