Ilmoitusten oikaisu- ja mitätöintipyynnöt ja muut yhteydenotot

”Yhteydenotot”-sivulla voit lukea Tullin lähettämiä viestejä ja vastata niihin. Voit myös itse lähettää Tullille viestejä ilmoituksistasi.

Jos olet saanut Tullilta viestejä, näet punaisen kolmion käsittelyssä olevien ilmoitusten listalla ilmoituksen ”Tila”-sarakkeessa, jos viestiä ei ole luettu. Lukemattomasta viestistä muistutetaan myös ilmoituksen ”Yhteenveto ja lähettäminen” -sivulla punaisella huomiofontilla.

Tullin viesti voi olla esimerkiksi lisäselvityspyyntö. Löydät viestin kohdasta ”Asiakirjat”, josta se avautuu pdf-dokumenttina. Viestiin voit vastata ”Yhteydenotot”-osion kautta.

Pyyntö on yksilöity tarkemmin omassa sisältökentässään ja se sisältää yleensä aikarajan. Vastaa viestiin painamalla haluamasi viestin riviä, jolloin viestin sisältö avautuu kokonaan, ja pääset vastaamaan viestiin.

Kirjoita vastauksesi lisäselvityspyynnön vastauskenttään.

 

Jos lisäselvitys edellyttää, että annat lisätiedon liiteasiakirjana, paina ”+ Lisää”-painiketta otsikon ”Päätökset ja muut asiakirjat sekä liitteet” alla. Kirjoita avautuvaan kenttään liiteasiakirjan kuvaus. Liitteen saat ladattua ”Lataa liite” -painikkeesta. Sallitut liitetiedoston muodot ovat PDF, JPG, PNG ja TIF. Liitteen enimmäiskoko on 5 MB.

Jos huomaat, että ilmoitustietoja täytyy muuttaa sen jälkeen, kun Tulli on jo luovuttanut tavarat menettelyyn, pyydä jo hyväksytyn ilmoituksesi oikaisua tai mitätöintiä ”Yhteydenotot”-osion kautta. Valitse painike ”Yhteydenottopyyntö”.

Valitse yhteydenoton syy alavetovalikosta.

Yhteydenoton syyn valinta alasvetovalikosta. Kuvassa myös päätökset ja muut asiakirjat sekä liitteet ja ”+Lisää” –painike, josta pääset lataamaan liitteen yhteydenottopyyntöön.

Jos valitset yhteydenoton syyksi oikaisu- tai mitätöintipyynnön, valitse alasvetovalikosta myös joko oikaisun tai mitätöinnin syy.

Kirjoita vapaamuotoisesti tekstikenttään, mitä kohtaa ilmoituksesta pyydät muutettavaksi. Kerro myös, miksi pyydät oikaisua, ellei se selviä valitsemastasi oikaisun syystä. Ilmoita alkuperäisen ilmoituksen tieto, jota pyydät oikaistavaksi, sekä oikea tieto, jonka haluat korjata ilmoitukseen.

Jos sinulla on liitetiedosto oikaisupyynnön tai mitätöintipyynnön tueksi, voit ladata sen.

Jos haluat pyytää lisäaikaa Tullin pyytämän lisäselvityksen antamiselle, valitse yhteydenoton syyksi ”003 – Määräajan pidentämispyyntö”.

Jos annat vastineen Tullin lähettämään kielteiseen päätökseen, valitse yhteydenoton syyksi ”004 – Vastine kuulemispyyntöön”.

Jos olet tehnyt mitätöinti- tai oikaisupyynnön ja huomaat, että pyyntö on tarpeeton tai väärin perustein tehty, voit pyytää, että oikaisusta tai mitätöinnistä luovutaan, jos siitä ei ole vielä tehty päätöstä. Pyydä oikaisusta tai mitätöinnistä luopumista ”Yhteydenottopyyntö”-sivun kautta (”005 – Luopumisilmoitus aiemmin lähetettyyn oikaisu- tai mitätöintipyyntöön”). Tällöin Tulli tekee päätöksen oikaisu- tai mitätöintipyynnön raukeamisesta.