Ilmoituksen lähettäminen

Kun olet täyttänyt kaikki pakolliset tiedot, siirryt Yhteenveto ja lähettäminen –sivulle. Et pysty lähettämään ilmoitustasi, jos ilmoitukselta puuttuu pakollisia tietoja. Tällöin Lähetä –painike on harmaana ja näet Yhteenveto ja lähettäminen -sivulla punaisella pystyviivalla korostettuna sivun tai sivut, johon puuttuvia tietoja pitää täydentää. Kun kaikki pakollist tiedot on täytetty, voit tarkistaa yhteenvedosta ilmoituksen tiedot ja lähettää ilmoituksen Tullille painamalla sivun oikeassa alakulmassa olevaa painiketta ”Lähetä”.

alt=""

Ilmoituksen käsittely

Lähetettyäsi päättämistiedonannon näet sivun, jossa on Tullin päättämistiedonannolle antama tekninen tunniste. Jos päättämistiedonanto hyväksytään, näet hetken kuluttua myös Tullin antaman MRN viitenumeron. MRN:n ja tavaraeränumeron tarvitset varaston kirjanpitoon ilmoituksen yksilöiväksi tunnisteeksi ja myöhemmin varastoinnin päättävään ilmoitukseen edeltävän asiakirjan tunnisteeksi. MRN:n ilmoitat myös päättämistiedonannossa.

alt=""

Jos olet ilmoituksellasi antanut tietoja, jotka Tullin järjestelmä toteaa virheelliseksi, ilmoituksesi hylätään. Silloin saat MRN:n sijasta tiedon, että ilmoituksesi on hylätty-tilassa.